Over Mijzelf

Welkom op mijn pagina.

Mijn naam is Walter Koopman, geboren in 1963 in het mooie Zuid-Hollandse Leiden. Mijn eerste camera kreeg ik op mijn 14de. Het was een Zeiss-Ikon box-camera. Ik vond fotograferen direct al een leuke en ontspannende bezigheid. In het begin fotografeerde ik voornamelijk straatbeelden en architectuur. Nadat ik mijn eerste spiegelreflexcamera had gekocht kwamen er ook andere objectieven. Hierdoor kon ik opeens ook bloemen en planten van dichtbij vastleggen.

In de slaapkamer hadden we een voorziening gemaakt zodat ik daar mijn eigen zwart-wit foto’s kon afdrukken. Met de  Meopta Opemus vergroter met Rodenstock objectief zijn honderden foto’s afgedrukt in allerlei formaten. Het grootste formaat wat ik thuis kon afdrukken was 40x60cm. De rolletjes van 36 opnames knipte ikzelf vanaf een bulkrol van Ilford, de rolletjes ontwikkelen deed ik in de badkamer. Tegenwoordig gebruik ik een digitale fullframe systeemcamera. Het ontwikkelen gaat ook digitaal en het afdrukken met de DNP820 fotoprinter (20x30cm) of via een online printservice.

In 2015 heb ik mijn eerste workshop studiofotografie gevolgd. Dat was voor mij een nieuwe wereld, ik had nog niet eerder een model voor de camera gehad. Daar is mijn passie voor modelfotografie ontstaan. Inmiddels heb ik bij ons op zolder een kleine studio ingericht. Hier worden de meeste (portret)foto’s gemaakt.

 

Scroll to top